Metsän eläimiä


Pitkäkorvainen metsäjänis
on tavallisimpia
metsiemme eläimistä.
Talvisin
sen turkki on valkoinen
ja
kesäisin
ruskea.
Kesällä
se
syö ruohoa,
talvella
lehtipuiden kuorta.
Jänis hyppii kevysti
myös paksussa
lumihangessa.
Sarvipäinen hirvi
on suuri eläin,
jolla
on pitkät raajat.
Niinpä se liikkuu helposti
upottavassakin
lumessa.
Hirvet liikkuvat
hämärän aikaan
aamulla
ja
illalla.
Ne etsivät
puiden ja horsman lehtiä
ja
puuntaimia.
Talvisin
niiden on syötävä puiden oksia ja kuorta.
Metsässä
liikkuu myös karhu,
mutta
vain kesällä.
Talvella
karhu
nukkuu talviunta.
Vaikka se on
suuri eläin,
se liikkuu melko äänettömästi.
Ja tarvittaessa se
juoksee tosi kovaa.
Karhun
herkkua ovat
metsämarjat,
toukat,
muurahaiset
ja
hunaja.
Joskus
karhu
voi saalistaa ruuaksi
myös
hirven.
Teksti: Anne Palmroth; toimitus: Maija Ylätupa
Tekijänoikeudet